Peuteropvang 2 tot 4 jaar

Kinderen vanaf 2 jaar mogen naar de peutergroep. Dat is niet alleen erg leuk, maar ook een hele goede voorbereiding op de basisschool en eventueel de buitenschoolse opvang. In onze peutergroep gaat uw kind de wereld om zich heen ontdekken. In een veilige omgeving en onder leiding van gediplomeerde medewerkers leert uw kind spelenderwijs ontzettend veel. We doen spelletjes, zingen liedjes, we knutselen, lezen voor en spelen buiten. Uw kind leert nieuwe woordjes en zinnen, leert samen met andere kinderen spelen en delen en heeft op de peutergroep een leuke tijd. De stap naar de basisschool wordt op die manier een stuk gemakkelijker.

Uw kind kan ook bij IKC De Bosmark terecht voor door de gemeente gesubsidieerde peuteropvang. De peutergroepen De Zeepaardjes en De Olifanten hebben met een eigen, veilige en uitdagend ingerichte ruimte binnen het IKC plek voor maximaal 16 kinderen. De peutergroepen hebben een eigen, afgesloten buitenruimte en maken daarnaast ook uitgebreid gebruik van faciliteiten zoals de sportzaal, het kinderkookcafé en het theater. Hierdoor krijgt uw kind volop de ruimte om zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen!

Aanbod voor- en vroegschoolse educatie voor peuters met VVE-indicatie per 1 januari 2020

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) richt zich op peuters en kleuters met een (taal)achterstand. Door VVE kunnen kinderen op een speelse manier hun achterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool. De VVE loopt door in groep 1 en 2 van de basisschool.
Zonnekinderen biedt op alle locaties VVE aan middels de methode Startblokken. Dit doen wij omdat wij denken dat het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten goed is voor alle peuters, ongeacht het feit of zij wel of geen taalachterstand hebben. Peuters die wel (risico op) een taalachterstand hebben, krijgen via het consultatiebureau een VVE-indicatie. Met deze indicatie volgen zij het door de gemeente vastgestelde VVE-aanbod.

Met ingang van 1 januari 2020 wordt het aanbod VVE voor kinderen met een indicatie vanuit het consultatiebureau uitgebreid naar 960 uur, verdeeld over anderhalf jaar (voor peuters van 2,5 tot 4 jaar). Voor een aanbod  op maat kunnen ouders contact opnemen met de afdeling Relatiebeheer van Zonnekinderen. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur of per mail: info@zonnekinderen.nl